в корзину

Корзина покупок
 

Амінокислоти

Вид:
На сторінці:
Сортування:
Лізин 99% (Корея),1 кг
L-лізин 99% моногідрохлорид, кормова добавка у вигляді гранул, проведений методом хімічного синте..
56.50грн.
Метионiн DSM (Франция),1 кг
Метионін, будучи незамінною амінокислотою, відіграє важливу роль в обміні речовин. Він бере а..
200.00грн.
Амінокислоти (амінокарбонових кислоти) - органічні сполуки, в молекулі яких одночасно містяться карбоксильні і амінні групи.
Амінокислоти є основним "будівельним матеріалом" для синтезу специфічних тканинних білків, ферментів, пептидних гормонів та інших фізіологічно активних сполук. Крім того, що амінокислоти утворюють білки, деякі з них:
 
• Виконують роль нейромедіаторів або є їх попередниками. Нейромедіатори - це хімічні речовини, що передають нервовий імпульс з однієї нервової клітини на іншу. Таким чином, деякі амінокислоти необхідні для нормальної роботи головного мозку.
• Амінокислоти сприяють тому, що вітаміни і мінерали адекватно виконують свої функції.
• Деякі амінокислоти безпосередньо забезпечують енергією м'язову тканину.
 
Кожна амінокислота існує у двох формах: D і L. Ці форми хімічно ідентичні, проте мають структурні відмінності, які полягають в тому, що одна форма є дзеркальним відображенням іншої. Характерно, що білкові ланцюжки не можуть утворюватися з комбінації D і L форм - майже кожна молекула протеїну в тілі виробляється виключно з L форми. У той же час D форми, як натуральні, так і синтетичні, мають деяким терапевтичним ефектом. D-форма практично всіх амінокислот не засвоюється організмом, за винятком метіоніну, який добре використовується тваринами в обох формах. Більшість же природних амінокислот і всі амінокислоти, виділені з білків тканин тварин і вищих рослин, по типу будови ставляться до L-ряду і добре засвоюються тваринами.
Амінокислоти є основними структурними одиницями молекул білкових речовин. При гідролізі білків різної природи завжди отримують суміш 20 амінокислот. Приблизно половина з них може синтезуватися в організмі тварин в кількостях, достатніх для підтримки життя і продуктивності. До них відносяться: аланін, аспарагінова і глютамінова кислоти, гліцин, оксипролін, пролін, цистин, тирозин, серин - їх називають замінними амінокислотами. Іншу групу складають незамінні амінокислоти (для тварин - 10, для птахів - 11), які не можуть синтезуватися в організмі або вони утворюються в ньому недостатньо швидко для того, щоб задовольнити потребу організму. Такі кислоти повинні обов'язково надходити з кормами.
 
У жуйних тварин бактерії та інші мікроорганізми рубця перетворюють на леткі жирні кислоти, клітковину і легкозасвоювані полісахариди, синтезують вітаміни, а також білок з простих азотистих сполук. Тому питання про постачання жуйних тварин протеїном, в тому числі і амінокислотами, в основному вирішується за рахунок надходження в організм будь протеїну і навіть небілкових азотистих речовин. Зовсім інша спостерігається у багатьох моногастричних тварин.
У процесі тривалого розвитку філогенезу у тварин вироблялася різна здатність синтезувати амінокислоти. Так, наприклад, свині можуть синтезувати аланін, аргінін, аспарагінову кислоту, гліцин, гістидин, глутамінової кислоти, пролін, оксипролін, серії, тирозин, цистеїн і оксілізін. Таким чином, для свиней, безумовно, незамінними амінокислотами є лізин, метіонін, треонін, триптофан, фенілаланін, лейцин, ізолейцин і валін. А для птахів до цього переліку ще необхідно додати гліцин.
 
При повній відсутності або нестачі в кормі однієї або декількох незамінних амінокислот, синтез повноцінних білків в організмі стає неможливим, порушується обмін, знижуються продуктивність і плодючість тварин, сповільнюється зростання молодняка.
Корми тваринного походження містять всі незамінні амінокислоти. У рослинних кормах бракує деяких амінокислот.
Найбільш часто відзначається нестача таких незамінних амінокислот, як лізин, метіонін, треонін і триптофан. Саме на ці чотири амінокислоти припадає 99% обсягу виробництва всіх незамінних амінокислот у країнах Європейського Союзу, Швейцарії та Норвегії.
 
За змістом і співвідношенням незамінних амінокислот протеїни кормів діляться на повноцінні і неповноцінні. Корми, які мають у своєму складі достатню кількість і необхідне співвідношення незамінних амінокислот, містять повноцінні протеїни, а ті корми, в яких недостатньо незамінних амінокислот, - неповноцінні протеїни.
При згодовуванні раціонів з нестачею тих чи інших незамінних амінокислот у тварин часто розвиваються хвороби недостатностей харчування, тому раціони моногастричних тварин обов'язково повинні бути збалансовані по всіх незамінних амінокислот, для чого і вводять синтетичні амінокислоти в бракуючі по них раціони.
 
Хімічно чисті амінокислоти - це порошки, більшість з яких добре розчиняються у воді і погано або зовсім не розчиняються в органічних розчинниках. Водні розчини амінокислот стабільні і їх можна стерилізувати при температурі від +100 до + 120 ° С. Амінокислоти мають температуру плавлення близько + 300 ° C, не летючий.
"АгроАптека" © 2016. Всі права захищені.